همزمان با  روزهای پایانی کاوش در تل آجری، مشاور پژوهشگاه باستان شناسی و رئیس پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی کشور و هِیأت همراه از این منطقه بازدید کردند.

مطالعات باستان شناسی در دشت مرودشت و در منطقه ای که به تل آجری معروف است، منجر به کشفیاتی شد که باستان شناسان را گامی دیگر در شناسایی تمدن بزرگ هخامنشی و شهر پارسه ، رو به جلو برد.

به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، دومین فصل از دور دوم عملیات کاوش باستان شناسی و برنامه مطالعات تل اجری در حریم شهر پارسه ، توسط هیأت مشترک ایران و ایتالیا در حالی رو به پایان است، که راز های بدست آمده از این محوطه باستانی پرده از حقایق ناشناخته تمدن با شکوه هخامنشی و شهر پارسه بر می دارد.   
\n

 کشف آجرهای لعابدار، کشف پی بنای یک دروازه هخامنشی پیش از پیدایش تخت جمشید، و در تازه ترین کشفیات، پیدایش کتیبه های باستانی به زبان بابلی که حکایت از استقرار دروازه ورودی شهر پارسه درتل آجری را دارد، همه و همه نشان دهنده تمدن عظیم این مرز و بوم است. در روزهای پایانی کاوش ، هیأتی از پژوهشگاه و پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی کشور از تل آجری بازدید کردند و با توضیحات سرپرستان کاوش ، در جریان روند کاوش این دوره قرار گرفتند. 

جلیل گلشن \"مشاور پژوهشگاه باستان شناسی کشور \" ، حمیده چوبک \" رئیس پژوهشکده باستان شناسی\" نوروز زاده چگینی \" مشاور راهبردی \" و مرتضایی \" معاون پژوهشی پژوهشگاه \" و دیگر دست اندرکاران پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور ، در این بازدید حضور داشتند.

علیرضا عسگری چاوردی، سرپرست هیأت ایرانی کاوش تل آجری، در جمع اعضاء پژوهشگاه و پژوهشکده باستان شناسی کشور، از اتمام کاوش هاي باستان شناختي محدوده مورد مطالعه تا دهم آبان ماه خبر داد و افزود: در نتيجه کاوش هاي دقيق در محوطه مورد مطالعه، يافته هاي باستاني قابل توجهي به دست آمد که هم به لحاظ موزه اي و هم از نظر علمي ارزشمند هستند و با انجام فصل پاياني کاوش، گزارش نتايج کامل يافته ها نيز ارائه خواهد شد.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394080936